Sådan skaber du High Performance teams


Workshop om high performing teams

SÅDAN SKABER DU PEAK PERFORMANCE GENNEM TEAMBUILDING 

Det er ingen hemmelighed at vi alle ønsker at håndtere, lede eller at være en del af et ‘High Performance’ team. Disse teams håndterer udfordringer med stor rutine, de ved hvordan man tackler problemer, og frem for alt – leverer de resultater. I dag vil vi se nærmere på det basale fra før vi blev et High Performance team, læs med og lær – samt find de relevante teambuilding øvelser der kan hjælpe dit team på vej. 

Bruce Tuckman er ophavsmand til den kendte “Tuckmans model for gruppe- eller teamudvikling”, modellen beskriver de faser, et team skal igennem for at udvikle sig og give resultater. Hvis du vil lære mere om de 4 faser: forming, storming, norming og performing, så læs videre på denne artikel. Du vil ikke fortryde det!

Sammen med Tuckmans 4 udviklingsfaser, kan du med fordel bruge vores 4 bedste tips til at skabe et High Performance team. Vi er sikre på at du vil være klædt på til succes, når du har læst artiklen.

1. Fokusér på gruppedynamikker

Gode gruppedynamikker er det vigtigste for at opnå succes med dit team. I hvert team indtager medlemmerne specifikke roller eller adfærd. Kurt Lewin forklarer at gruppedynamikker er “den påvirkning, de roller eller den adfærd, har på andre gruppemedlemmer eller hele gruppen som helhed.”

Stærk indbyrdes forståelse af de forskellige teamroller  er det vigtigste for at opnå succes med dit team. I hvert team indtager medlemmerne specifikke roller eller adfærd. Kurt Lewin forklarer at gruppedynamikker er “den påvirkning, de roller eller den adfærd, har på andre gruppemedlemmer eller hele gruppen som helhed.”

Et par nøglebegreber, der er værd at huske, når du vil sikre gode gruppedynamikker:

  • Lær dit team at kende
  • Lad ikke problemer eller konflikter ulme
  • Giv alle en rolle og et ansvar

2. Rekruttér en team leader

For at kunne skabe et succesfuldt team, skal du have en High Performing team leader. En team leader skal være en, som inspirerer sine teammedlemmer. Én som skaber god energi og entusiasme for arbejdet.

En team leader bør vide hvordan man løser problemer, og skal være i stand til at få teammedlemmerne til at samarbejde. Desuden skal en team leader have viden om at konflikter kan påvirke produktiviteten og arbejdsmoralen, og derfor bør konflikter ikke gå ubemærket hen. En god team leader er også opmærksom på problemer, og tager del i at løse dem i tide – med fokus på samarbejde, og ikke konkurrence.

Når du skaber et High Performance team, bør du sikre dig, at du rekrutterer en team leader med ex ceptionelle lederegenskaber. Det er fundamentalt at vedkommende ved hvordan man leder og håndterer et team. I ansættelsesprocessen af en team leader bør du se efter fremragende interpersonelle og kommunikative evner.

3. Sørg for at opmuntre til åben og ærlig kommunikation

En særlig egenskab hos High Performance teams er det høje niveau af åben, ærlig og saglig kommunikation team medlemmerne imellem. Total transparens mellem ledere og teammedlemmer er nødvendigt, og bør implementeres i høj grad. Uden tillid og ærlighed vil teamet smuldre. Det vil ikke være i stand til at løse problemer eller træffe beslutninger. Et team, lammet af konflikt og negativitet, er det sidste du ønsker.

Sørg for at opmuntre til regelmæssige status-tjek med dine teammedlemmer. Giv dem redskaber til at kommunikere, hvis de har problemer med at udtrykke sig. Konstruktiv feedback er et must, så medlemmerne kan fortsætte med at udvikle deres færdigheder. Giv også teammedlemmerne mulighed for at sætte ord på bekymringer eller problemer, de måtte have. Hvis du sammensætter dit team korrekt fra starten, så vil du med garanti se positive resultater.

4. Fejr succeser fra starten

Kom godt fra start ved at vise at du forventer en fremtid. Del gode nyheder og fejr succeser – store som små. High Performing teams motiveres af deres gode resultater og succeser, så tøv ikke med at dele det med resten af verden, når I overgår målet eller lander en ny klient.

Du kan fejre succeserne under de ugentlige status-tjek, eller ved at prøve en af vores sjove, engagerende teambuilding aktiviteter såsom Aktiv Kommunikation. Her vil dit team få mulighed for at skabe tæt knyttede relationer på basis af gensidig tillid og venskaber.

Eller hvad med at prøve en af vores udendørs teambuilding aktiviteter, såsom GPS City Challenge eller Konferenceløbet? Disse teambuilding øvelser får virkelig de ansattes sande personligheder op af kontorstolen! Kontakt os i dag for en uformel snak eller mere information.

Kontakt os

Vi sidder klar ved telefonen til sparring om dit næste teambuilding event og glæder os til at høre fra dig.

AWA henvender sig kun til virksomheder og organisationer, og arrangerer derfor ikke events og teambuilding for private.

DD slash MM slash YYYY
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.